ZOMERVAKANTIE | Team Verzekeringen Lanckriet staat steeds voor je klaar, ook tijdens de zomervakantie - Lees meer ...
Terug op je ski’s: 6 tips om blessures te voorkomen

Krokusvakantie is bij veel Belgische gezinnen synoniem voor skivakantie. Bij jullie ook? En is het - door de pandemie - een tijd geleden dat je op de latten gestaan hebt? Dan heb je zeker iets aan deze tips!

Deel op Facebook Twitter LinkedIn

Zo ga je veilig opnieuw skiën

  • Werk aan je basisconditie in de weken voor je skivakantie. Een fit lichaam raakt minder snel geblesseerd. Oefeningen die de juiste spieren aanspreken zijn geen overbodige luxe. Daarnaast: vergeet niet op te warmen vooraf en te stretchen achteraf.

  • Volg opnieuw skiles. Privé gaat zo’n opfriscursus het snelst, al kost het dan wat meer. Een leerkracht voor jou alleen kan perfect inpikken op wat jij al kan en moet bijschaven. Na een paar uur sta je weer zelfverzekerd op de piste.

  • Gebruik gepast materiaal. Koop of huur goed onderhouden ski’s die op jouw maat afgesteld zijn. En draag een skibril die het felle licht op de piste filtert, zodat je echt ziet waar je skiet.

  • Warm je ‘skispieren’ op op een gemakkelijke piste, of toch eentje die voor jou eerder laag gegrepen is. Hoe ervaren je ook bent, een skipiste is elke dag anders. Begin dus telkens rustig aan, voel eerst hoe de situatie van het moment is.

  • Overschat jezelf niet. Neem de tijd om je eigen kunnen weer helemaal correct te leren inschatten. Blijf zeker niet skiën als je moe bent.

  • Maak je geen illusies: als je lang niet geskied of gesnowboard hebt, ga je vroeg of laat eens tegen de vlakte. Met een helm en eventueel een rugbeschermer voorkom je zware kwetsuren.

Toch een ski-ongeval op reis?

Een andere skiër die je niet had zien komen? Een ongelukkige val van een skilift? De stunt te veel met je snowboard? Ondanks alle voorbereidingen en voorzichtigheid gebeurt het weleens.

Check dus voor je wintersportvakantie of je correct verzekerd bent. De ziekteverzekering van de mutualiteit betaalt een en ander terug, maar dat is meestal beperkt.

Daarom raden we je aan ook een reisverzekering te overwegen. Die dekt een groter deel van je kosten wanneer je in het buitenland gewond raakt (of ziek wordt) en verzorging of repatriëring nodig hebt. Vaak vergoedt ze ook extra’s, zoals schade aan je bagage, juridische hulp of annulatie.

Zo geniet je met volle teugen én een gerust hart van die langverwachte skivakantie.

Wat met reizen in coronatijd?

Moet je je reis annuleren omdat je plots jouw vakantieland niet meer binnen mag? Loop je COVID-19 op tijdens de après-ski?

Een voorbereid skiër is er twee waard. Check vooraf wat je KBC-verzekering zoal dekt.

We adviseren om je voor je boekt grondig te informeren over de coronamaatregelen in jouw skigebied. Zoek ook op hoe de plaatselijke experten er de coronasituatie zien evolueren.

Samengevat: een reisverzekering is zeker nuttig wanneer je aan wintersport doet in het buitenland. Wij zijn er om je te helpen kiezen tussen de verschillende formules en opties.

Prijs

 Maak een afspraak